Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Το Σάββατο 24 Μαρτίου διεξάγεται τουρνουά 6 γύρων , γρήγορου σκακιού (15'+5"/κίνηση) , στα Φάρσαλα. 

Οι αγώνες ξεκινούν στις 3.00 το μεσημέρι και μπορούν να δηλωθούν τα παιδιά μέχρι και την Παρασκευή 23/3. 

Επόμενοι και σημαντικοί αγώνες είναι τα ατομικά νεανικά Θεσσαλίας που παρουσιάζονται στην προηγούμενη ανάρτηση και διεξάγονται στη Λάρισα 21-22/4 , με αγώνες μεγαλύτερης διάρκειας(κανονικού χρόνου) και προκρίσεις στα Πανελλήνια του καλοκαιριού.

Προτρέπουμε τους γονείς των  παιδιών του συλλόγου μας, είτε έχουν αγωνιστική εμπειρία , είτε όχι, να πάρουν μέρος σε τέτοια τουρνουά, που γίνονται για απόκτηση εμπειριών κυρίως, ώστε να εφαρμόζουν στην πράξη ότι μαθαίνουν στις ακαδημίες και να "ζυμώνονται" αγωνιστικά , μέσα από τα λάθη τους σ αυτές τις παρτίδες.

Είναι απαραίτητη η συμμετοχή σε αγώνες όσο συχνότερα γίνεται , χωρίς να είναι αυτοσκοπός η διάκριση , ή τα μετάλλια. 
Το μεγαλύτερο κέρδος είναι η συνήθεια του "χάνω- κερδίζω και προσπαθώ να γίνω καλύτερος , πιο προσεκτικός την επόμενη φορά". Θα αναλύσω τις παρτίδες μου θα δω τα λάθη μου με τους προπονητές και θα μελετήσω ώστε να βελτιωθώ. Χωρίς ιδιαίτερη στεναχώρια, ή πανηγυρισμούς..

Οι γονείς πρέπει να περάσουμε αυτή τη νοοτροπία στους μικρούς σκακιστές , αν θέλουμε να συνεχίσουν να είναι στον χώρο και να ανέβουν κάποια στιγμή επίπεδο , τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά. 
Ας μην ξεχνούμε όλοι μας ότι το σκάκι πρεσβεύει πνευματική καλλιέργεια και μπορεί να προσφέρει πολλά στην νοητική εξέλιξη ενός παιδιού , είτε κερδίζει είτε χάνει. 
Το να μάθει να διαχειρίζεται τις " ήττες" και να συμπεριφέρεται σωστά στον εαυτό του και στους αντιπάλους του, είναι πολύ πιο σημαντικό τελικά , από το να νικά συνεχώς.. Αυτό είναι κάτι που εμείς οι "μεγάλοι" , το έχουμε διαπιστώσει ήδη στην ενήλικη ζωή μας. 



Η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων για 1η φορά στην ιστορία της στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής και μάλιστα εντός έδρας!

Η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων για 1η φορά στην ιστορία της θα παίξει στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής και μάλιστα εντός έδρας! Στους αγώνες του Σαββατ...