Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

1ο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2018



  

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΟΛΟΥ
e-mail: s.e.volou@gmail.com
https://sites.google.com/site/sevolou/
                                                                                                ΒΟΛΟΣ, 17 Μαρτίου 2018                 
                                                                                                                  Αριθ. Πρωτ.: 15


1ο  ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Η Σκακιστική Ένωση Βόλου προκηρύσσει για τις ημέρες του Πάσχα, το 1ο Πασχαλινό ανοικτό ατομικό τουρνουά 2018. Οι αγώνες θα έχουν εθνική αξιολόγηση (ΕΣΟ) και διεθνή αξιολόγηση (FIDE).

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες με αθλητικό δελτίο της ΕΣΟ, ή αλλοδαπής ομοσπονδίας που έχουν αριθμό μητρώου της FIDE, με μέγιστο αριθμό συμμετοχών σαράντα (40).
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έως την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 και ώρα 24:00, στο e-mail του συλλόγου: s.e.volou@gmail.com   Απαραίτητα στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Σκακιστικός σύλλογος, Α.Μ. και ΕΛΟ της ΕΣΟ – Α.Μ. και ΕΛΟ της FIDE. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει υποβολής της δήλωσης.  
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Οι αγώνες έχουν γενικό παράβολο συμμετοχής 15€, για τους αθλητές Σ.Ε. Βόλου 10€, για τα μέλη οικογένειας συνολική έκπτωση 20%, πληρωτέο πριν την έναρξη του πρώτου γύρου.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Ελβετικό επτά (7) γύρων σε έναν όμιλο και με κατάταξη κατά σειρά του διεθνούς ελο. Σημείωση: Εάν ο αριθμός  των συμμετοχών υπερβεί κατά πολύ το όριο των σαράντα (40) συμμετοχών θα δημιουργηθεί και δεύτερος όμιλος, με ανάλογες ρυθμίσεις, του αριθμού των αγώνων και των τελικών βραβεύσεων με απόφαση του διευθυντή αγώνων και του επικεφαλής διαιτητή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:
       1ος γύρος     Κυριακή των Βαΐων 01/04/2018, ώρα 11:00.
       2ος γύρος     Μ. Δευτέρα              02/04/2018, ώρα  11:00
       3ος γύρος     Μ. Δευτέρα              02/04/2018, ώρα 16:00
       4ος γύρος     Μ. Τρίτη                   03/04/2018, ώρα 11:00       
       5ος γύρος     Μ. Τρίτη                   03/04/2018, ώρα 16:00      
       6ος γύρος     Μ. Τετάρτη               04/04/2018,  ώρα 11:00       
       7ος γύρος     Μ. Τετάρτη               04/04/2018,  ώρα 16:00    
Την ημέρα του πρώτου γύρου οι παίκτες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο των αγώνων μισή ώρα πριν την έναρξη των αγώνων (10:30) ώστε να οριστικοποιήσουν με τη φυσική τους παρουσία τη συμμετοχή τους στη γραμματεία των αγώνων.
ΑΝΑΒΟΛΕΣ - ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ: Δεν επιτρέπεται αναβολή αγώνα. Επιτρέπονται μέχρι δύο εξαιρέσεις (από τους τρεις πρώτους γύρους). Ο παίκτης που έχει ζητήσει εξαίρεση παίρνει μισό πόντο. Οι εξαιρέσεις υποβάλλονται δεκαπέντε λεπτά πριν την έναρξη κάθε γύρου για τον επόμενο με γραπτό αίτημα. Οι σκακιστές-μαθητές που αποδεδειγμένα θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα της Ε.Σ.Ο. εφ όσον δηλώσουν εξ αρχής συμμετοχή, μπορούν να λάβουν και τρίτη εξαίρεση για τους τρεις πρώτους γύρους χωρίς βαθμό γι΄ αυτήν την εξαίρεση και να ξεκινήσουν στον 4ο γύρο με 1 βαθμό.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:  Χρόνος σκέψης: 90’ για όλη την παρτίδα, με προσθήκη 30’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση και προσθήκη 15’ μετά την ολοκλήρωση 40 κινήσεων. Αθλητής που θα καθυστερήσει 30 λεπτά να αφιχθεί στο χώρο αγώνων, χάνει την παρτίδα, εκτός αν ο διαιτητής αποφασίσει διαφορετικά. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:  Ισχύουν όλοι οι κανονισμοί της ΕΣΟ και της FIDE. ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕ-ΦΩΝΑ και άλλες  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ παραδίδονται απενεργοποιημένες στον διαιτητή πριν την έναρξη κάθε γύρου. Η συμμετοχή στο τουρνουά σημαίνει ανεπιφύλαχτη αποδοχή της προκήρυξης. Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδιοι είναι ο διευθυντής των αγώνων και ο επικεφαλής διαιτητής.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ - ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:

α) Σύνολο βαθμών

β) Το μεταξύ των ισόβαθμων τουρνουά (εφόσον έχουν αγωνιστεί όλοι μεταξύ τους)

γ) Buchholtz cut-1 (βαθμοί των αντιπάλων εξαιρουμένου του χαμηλότερου).

δ) Buchholtz  (βαθμοί των αντιπάλων).

ε) SonnebornBerger (βαθμοί των αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).

ΕΠΑΘΛΑ:
     1ος ΝΙΚΗΤΗΣ     220,00€   & ΜΕΤΑΛΛΙΟ
      2ος ΝΙΚΗΤΗΣ    130,00€   & ΜΕΤΑΛΛΙΟ
      3ος ΝΙΚΗΤΗΣ     70,00€     & ΜΕΤΑΛΛΙΟ
      Έξτρα έπαθλα για τους μετά την τρίτη θέση:
      1ος ΝΙΚΗΤΗΣ  νέος, (γεννημένος μετά την 1/1/2000), 40,00€  & ΜΕΤΑΛΛΙΟ
      1η ΝΙΚΗΤΡΙΑ     40,00€  &  ΜΕΤΑΛΛΙΟ
 ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΟΧΗ:  Ένας αθλητής ή μια αθλήτρια της Σ.Ε. Βόλου χωρίς βράβευση (γεννημένος – η μετά την 1/1/2000), θα παρακολουθήσει δωρεάν μαθήματα για δυο μήνες. Τα χρηματικά έπαθλα δεν μοιράζονται.  Προϋπόθεση για να δοθεί το χρηματικό έπαθλο στην 1η νικήτρια είναι η συμμετοχή τουλάχιστον τεσσάρων (4) γυναικών ή νεανίδων ή κορασίδων.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Ζαχείλας Λουκάς

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:
Επικεφαλής Διαιτητής: Καβούρης Γεώργιος, Υπεύθυνος Κληρώσεων: Πατρίκος Ιωάννης.
Διαιτητές: Σκοτεινιώτης Ιωάννης, Πατρίκος Ιωάννης και Σουλικιάς Αντώνιος.

Ενστάσεις: Υποβάλλονται γραπτώς μέχρι 15 λεπτά μετά τη λήξη της υπόψη παρτίδας στον Επικεφαλής Διαιτητή και εφόσον ο ενδιαφερόμενος έχει κάνει σχετική σημείωση στο φύλλο της παρτίδας του. Για να εκδικασθεί κάποια ένσταση στην Επιτροπή Ενστάσεων καταβάλλεται στο Διευθυντή Αγώνων παράβολο 50,00€ (το οποίο επιστρέφεται, εάν δικαιωθεί η ένσταση έστω και μερικώς αλλιώς εκπίπτει υπέρ του διοργανωτή).

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  Κτίριο Κέντρου Άθλησης και Νεολαίας «Βάκης Παρασκευόπουλος»,  (Ρήγα Φεραίου – Γλάδστωνος / Βόλος), στην αίθουσα του ισογείου καταστήματος “Playground cafe  και στο εντευκτήριο του συλλόγου στο ίδιο κτίριο.

Πληροφορίες:  Σκοτεινιώτης Γιάννης (τηλ. 6947326782 και 242102220) και στο e-mail:  s.e.volou@gmail.com

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στην ιστοσελίδα του συλλόγου: https://sites.google.com/site/sevolou/ , στο facebook: www.facebook.com/sevolou και στο, chessresults

ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ:  Playground café (Ρ. Φεραίου – Γλάδστωνος) / Βόλος.


       Ο Έφορος Αγώνων                   Ο Πρόεδρος                         Ο Γ. Γραμματέας


      Κορώνας Βασίλειος            Χατζηπολίτης Γεώργιος           Σκοτεινιώτης Γιάννης


ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2024

  Το διήμερο 6-7 Απριλίου διεξήχθησαν στα Φάρσαλα τα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Θεσσαλίας για το 2024.  Πρόκειται για μια σημαντική διοργά...