Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Η Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων είχε την τιμή να υποδεχθεί , να γνωρίσει και να τιμήσει το κορίτσι - θαύμα του Ελληνικού και παγκόσμιου σκακιού , την προηγούμενη Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017.
Η Σταυρούλα Τσολακίδου, παγκόσμια πρωταθλήτρια κάτω των 18 ετών και φετινή πρωταθλήτρια Γυναικών , με αμέτρητες διακρίσεις και επιτεύγματα στο σκακιστικό στερέωμα, επισκέφθηκε την Καλαμπάκα αποδεχόμενη την πρόσκληση του κ. Παύλου Μπαλογιάννη, ιδρυτή και διευθυντή του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας. 
Την Σταυρούλα , συνόδευαν ο Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Ο και πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας κ. Βασ. Θεοδωρίδης καθώς και το μέλος του Δ.Σ. κ. Κώστας Βλαστάρης.
Η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων συμμετείχε στην εκδήλωση , βραβεύοντας τους εξέχοντες καλεσμένους και διοργανώνοντας έναν αγώνα επίδειξης (σιμουλτανέ) στον οποίο η Τσολακίδου αντιμετώπισε ταυτόχρονα 25 σκακιστές στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της Καλαμπάκας.
Η πρωταθλήτρια ήταν πολύ προσιτή και φιλική με όλους όσους έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί της, απόλαυσε τις παρτίδες της παρά την ζέστη που επικρατούσε και τις 3 ώρες που διήρκεσε το σιμουλτανέ , ενώ έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η απλότητά της και η σεμνότητα με την οποία συμπεριφερόταν. 
Το επίπεδο των αγωνιζομένων ήταν υψηλό και κάποιοι πήραν αποτέλεσμα που αποτελεί τίτλο τιμής για αυτούς , αφού το να κοντράρεις έστω και σε σιμουλτανέ ένα τόσο σπουδαίο παίκτη, είναι δύσκολο και άξιο συγχαρητηρίων.
 Για την ιστορία , απέσπασαν ισοπαλία οι σκακιστές :

ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ)
ΓΚΙΟΚΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ   (ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ)
ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ   (ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ)
ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ  ΜΑΡΙΟΣ  (ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΒΟΛΟΥ)
ΠΡΩΣΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  (ΠΝΕΥΜΑΘΛΟΝ ΚΑΒΑΛΑΣ,  κάτοικος Καλαμπάκας)

 ενώ νίκη πέτυχε ο Καρδιτσιώτης σκακιστής ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Ο σύλλογός μας θεωρεί ότι παιδιά σαν την Σταυρούλα, κοσμούν τον Ελληνικό Αθλητισμό και αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή του αθλητικού ιδεώδους, ενώ δείχνουν πόσο ψηλά μπορεί να φθάσει κάθε αθλητής αν δουλεύει σκληρά και με προσήλωση στο στόχο του.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Μπαλογιάννη για την εξαιρετική ξενάγηση στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας , που εντυπωσίασε όλους τους προσκεκλημένους και να προτρέψουμε όσους δεν το έχουν επισκεφθεί να το κάνουν, διότι πρόκειται για θησαυρό μνήμης και αξιών.
Τέλος να ευχαριστήσουμε την αρμόδια Αντιδήμαρχο κα. Ντρούγια Σοφία για την αμέριστη βοήθεια της στην διοργάνωση του σιμουλτανέ και να ευχηθούμε να αποκτήσει και η Καλαμπάκα σύντομα σκακιστικό
σύλλογο.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2024

  Το διήμερο 6-7 Απριλίου διεξήχθησαν στα Φάρσαλα τα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Θεσσαλίας για το 2024.  Πρόκειται για μια σημαντική διοργά...