Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ Κ 20 -ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


Ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα 6 Μαΐου  το 51ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και το αντίστοιχο 42ο  Νέων Γυναικών για το 2019, που διεξήχθη  για μία εβδομάδα στο Μουσείο Τσιτσάνη και διοργανώθηκε από την Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων , με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Τρικκαίων.
Η διοργάνωση ήταν απόλυτα επιτυχής, τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά και όλοι οι συμμετέχοντες ,αθλητές και συνοδοί, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη μας, διατρανώνοντας σε όλους τους τόνους την επιθυμία τους να ξαναέρθουν σε οποιαδήποτε αντίστοιχη διοργάνωση αναλάβουν τα Τρίκαλα.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η Σκα.Κι. με τη προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα τα μέλη της, παρουσίασε ένα άρτιο οργανωτικό αποτέλεσμα και συνετέλεσε στην αναβάθμιση αυτού του Πρωταθλήματος ,ενώ η φιλική ατμόσφαιρα που συνάντησαν οι νεαροί σκακιστές και σκακίστριες και η ζεστή φιλοξενία, μνημονεύτηκαν από τους ίδιους και τους γονείς τους που έμειναν στην πόλη μας επί ένα επταήμερο. Η προβολή ,δε, που έγινε στη διοργάνωση ήταν εντυπωσιακή, αφού την ιστοσελίδα των αγώνων επισκέφτηκαν πάνω από 12000 άτομα, ενώ η ΕΤ3 προέβαλλε τη παράλληλη εκδήλωση με επιδαπέδιο σκάκι και ζωγραφική προσώπου σε δελτία ειδήσεων για την περιφέρεια.







https://webtv.ert.gr/ert3/news-ert3/09mai2019-eidiseis-apo-tin-perifereia/
Οι πρώτοι νικητές σε αγόρια και κορίτσια απολαμβάνουν των ευεργετημάτων του αθλητικού νόμου , με τη μοριοδότηση τους για την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ πήραν πρόκριση για το αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα , εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες βρίσκονται στα παρακάτω link
Συμμετείχαν και αθλητές της Σκακιστικής Κίνησης Τρικάλων , στα αγόρια οι Κουτσιούμπας Χαρ. Και Πέππας Χρυσοβ.  που κατετάγησαν στην 18η και 22η θέση  αντίστοιχα ενώ  ο μικρός (μόλις 11 ετών) Καρανάσιος Δημοσθένης ,στην παρθενική του συμμετοχή σε αγώνες κατετάγη 33ος . 
Στα κορίτσια ο συναγωνισμός ήταν μικρότερος και η Τοζάρου Ιφιγένεια κατέλαβε την 11η θέση.
Όλες οι συμμετοχές των Τρικαλινών παιδιών ήταν ιδιαίτερα τιμητικές και προοιωνίζουν μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.
Οι αγώνες δεν είχαν παράβολο συμμετοχής για τους αθλητές, κάτι πρωτόγνωρο για αντίστοιχο σκακιστικό τουρνουά, ενώ οι αγωνιζόμενοι απολάμβαναν καθημερινά ποιοτικά προϊόντα της εταιρείας «ΟΛΥΜΠΟΣ», που ήταν ο κύριος υποστηρικτής και αθλοθέτης των τριών πρώτων νικητών σε αγόρια και κορίτσια. Η στήριξη της «ΟΛΥΜΠΟΣ»  σε ένα όχι τόσο διαδεδομένο στην πόλη μας , πνευματικό άθλημα,  ήταν καθοριστική και δημιούργησε συνθήκες ανάπτυξης του σκακιού στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα τέθηκαν οι βάσεις για μελλοντικές σκακιστικές διοργανώσεις μεγαλυτέρου βεληνεκούς, με συμμετοχές που υπερβαίνουν τους 500 αθλητές και οι οποίες  ως τώρα γίνονται σε άλλες πόλεις .

Η Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων ευχαριστεί ιδιαίτερα και τις εξής Τρικαλινές επιχειρήσεις που υποστήριξαν τους Πανελλήνιους Σκακιστικούς αγώνες και συνέβαλαν  στη επιτυχία τους.
Χαλβαδοποιία «1 και κάτι» , Γιαν. Μπουλογεώργος
Creperie «Ty –koz»
Fairydust café
Fast Food “Jimmy’s & sons”
Coffee Garden Bar “The Love Shake”
Urban Print” Εκτυπώσεις
Πρότυπο Εργοθεραπευτήριο Παιδιού «Ανάπτυξις»   Κατ. Κοπάνου
All day café “Cups Nine”

Η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων για 1η φορά στην ιστορία της στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής και μάλιστα εντός έδρας!

Η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων για 1η φορά στην ιστορία της θα παίξει στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής και μάλιστα εντός έδρας! Στους αγώνες του Σαββατ...