Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2024

 Το διήμερο 6-7 Απριλίου διεξήχθησαν στα Φάρσαλα τα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Θεσσαλίας για το 2024. 

Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση όχι τόσο λόγω του υψηλού επιπέδου των μικρών σκακιστών, όσο γιατί παίρνουν μέρος για 1η φορά μικρά παιδιά σε παρτίδες σχετικά μεγάλου  χρόνου. Φέτος συμμετείχαν 36 σκακιστές συνολικά και μεταξύ αυτών  8 από την Σκα.Κι Τρικάλων. 

Είχαμε τη χαρά να δούμε τα νέα μας παιδάκια  να κάνουν τις πρώτες τους νίκες, να τρώνε το πρώτο τους "ξύλο" από ανώτερους αντιπάλους και να μυούνται στο αγωνιστικό σκάκι.

Η χαρά μας έγινε ακόμη μεγαλύτερη αφού με την ολοκλήρωση των αγώνων κερδίσαμε τα χρυσά μετάλλια σε δυο κατηγορίες:

Στην Γενική κατηγορία των κοριτσιών η Δανάη Πετκάκη και στην κατηγορία κ12 των αγοριών ο Κοσμάς-Ιωάννης Κούντριας , με εμφατικό τρόπο , καθώς πέτυχαν το  απόλυτο νικών στους αγώνες που έδωσαν , ανακηρύχθηκαν Πρωταθλητές  Θεσσαλίας  για το 2024 , κερδίζοντας αμφότεροι την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ηλικιακής τους κατηγορίας.

Στην πολύ δύσκολη κατηγορία των αγοριών κ14-κ16 ο Δημοσθένης Καρανάσιος,με εξαιρετική εμφάνιση κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο ενώ





στην ομάδα μας κατέληξε και το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας κ12 αγοριών με τον ταλαντούχο σκακιστή μας
Στυλιανού Δημήτριο- Ιάσονα !

Πολλές εμπειρίες αποκόμισαν με την συμμετοχή τους στην κατηγορία κ14-κ16 οι Κουμαδίτης Μιχάλης και Αλεξάκος Κωνσταντίνος , ο Ζήσης Ελευθέριος στην κ12 και ο μικρός Στέφανος Στεφανής στην κ10.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν , τόσο της ΣΚΑ.ΚΙ. όσο και από τους άλλους συλλόγους της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα στους διοργανωτές, διαιτητές και τα μέλη της ΤΕΣΣΘ που στήριξαν τη διοργάνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι στα πλαίσια της διάδοσης του Μαθητικού Σκάκι, η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων διοργανώνει το 1ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού Δημοτικών και Νηπιαγωγείων για μαθητές του Δήμου Μετεώρων που θα διεξαχθεί  στο 5ο Δημ. Σχολείο Καλαμπάκας , την Κυριακή 14/04/2024.


ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2024

  Το διήμερο 6-7 Απριλίου διεξήχθησαν στα Φάρσαλα τα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Θεσσαλίας για το 2024.  Πρόκειται για μια σημαντική διοργά...